BEN NOBLE – WHERE THE LIGHT COMES IN

Vanuit Minneapolis, Minnesota bereikte ons de tweede plaat van de daar woonachtige singer-songwriter Ben Noble die in 2017 zijn debuutalbum “Whisky Priest” de markt heeft ingestuurd. Het nieuwe album heet “Where The Light Comes In” en wil ons via de twaalf songs die er een plaats op gekregen hebben overtuigen van het muzikale talent dat er in deze Ben Noble schuil gaat.

Daar waar zijn eerste album veelal akoestische songs bevatte zijn de songs op “Where The Light Comes In” veel breder georkestreerd met de door Cooper Doten bespeelde basgitaar, het drumwerk van Reese Kling en de synthesizerklanken die Henry Donato aan twee tracks toevoegde. Maar het overgrote deel van de te horen instrumenten werden ook hier door Ben Noble zelf ingespeeld.

Hij schreef de twaalf liedjes ook allemaal zelf en hij legde zijn ziel een paar keer helemaal bloot in de songteksten, zoals in “Night Wakes” (zie 1e video) dat als eerste single wordt uitgebracht en in de nummers “Bluebird” (zie 2e video), “Beneath Your Wings” en “Turning”. In andere tracks als “Steady”, “Weeping Willow”, “Blind” en “Earthshake” gaat hij naar ons gevoelen echter een beetje te veel de experimentele toer op met etherische en soms psychedelische klanken die soms ontaarden in een kakofonie van ‘noise’.

Dat geldt gedeeltelijk ook voor de wat te lang uitgesponnen maar best wel nog te genieten nummers “Child Of Earth” en “My Beautiful Blinding Light”. Wij blijven zijn liedjes het mooist vinden als ze sober en intiem gebracht worden zoals in de hierboven vermelde nummers. Zijn speciale stemgeluid leent zich bovendien het best tot dit soort semi-akoestische liedjes, dus wat ons betreft mag hij bij zijn volgende plaat weer wat meer songs brengen zoals te horen op zijn debuutalbum “Whisky Priest”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video